Domací jablečné pyré

16. září 2015 v 20:01 | Lucienne |  Eat/Food
Konečně trocha domácí pohody, kdy mám chvilku pro sebe, můžu vyzkoušet nové recepty a pak je předat vám, jež na ně netrpělivě čekáte. Dnešní recept se může hodit jako malá dopolední svačina, ale já ho hodlám přidávat do dalších receptů, které mám nachystané.
Nicméně, začíná podzim a také období podzimních jablek. Přítel mi jich pár přivezl z jejich zahrady a tak jsem začala přemýšlet, jak s nima naložím. Receptů jsem vymyslela dost a ráda bych začala s tím nejlehčím a nejzákladnějším. Jablečné pyré. O co vlastně jde? Můžete tomu říkat jablečná povidla, nebo přesnídávka, je to zkrátka taková hustější jablečná hmota. Jablečné pyré je absolutně nenáročné jídlo, ke kterému nepotřebujete ani čas stát u plotny, ani moc věcí.

Co budeme na tuhle pochutinu potřebovat?
Jablka - množství záleží čistě na vás, já jsem první pyré dělala jen ze dvou, abych zjistila pořádný postup
Vodu
Skořici
-můžute přídat i hřebíček, já ho nedávala
Med na oslazení

Jablka omyjeme, zbavíme šlupky a jádřince. Nakrájíme na čtvtky a dáme do hrnce. Přilejeme trochu vody - zhruba asi tak, aby jablka byla z jedné třetiny ponořená. S tou vodou je to individuální, já jsem v průběhu vaření vodu přilévala, protože se mi jablíčka začala přichytávat. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme jablka, aby se začala vařit. Zhruba po deseti minutách jablka změknou a když jimi zamíchate, začne se z nich stávat taková kaše. V této chvíli přidejte skořici (hřebíček) a vodu, je-li to nutné. Podle toho jak byla jablka kyselá nebo sladká doslaďte medem. Povařte jablka úplně na kaši a pak je ještě horká dejte do zavařovací sklenice. Tu poté otočte dnem vzhůru, aby se jablka zakonzervovala. Takhle vám vydrží až několik týdnů :-)

Tuhle mňaminu si můžete přidávat do osvených vloček, mazat si jí na chleba a nebo ji vužít jako přesnídávku...nebo si počkat na další recept, do kterého je budeme potřebovat :-) Dobrou chuť.


Ano, mé snažení o vlastní fotky (zejména k receptům) stále trvá.

Další články, které by tě mohly zajímat:
Pizza z ovesných vloček - fit recept
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ranly Ranly | Web | 17. září 2015 v 10:13 | Reagovat

super recept nekdy bych to určitě zkusila ! :)

2 Marký Marký | Web | 17. září 2015 v 12:50 | Reagovat

Já bych to pyré zkusila dát i do kuskusu, Lu! Dneska jsem měla kuskus s domácí meruňkovou marmeládou a skořicí a mňam. :-))

3 littlebitofkristen littlebitofkristen | Web | 17. září 2015 v 19:50 | Reagovat

jak jednoduché a ani k tomu není potřeba nic zvláštního :) určo vyzkouším, máma dělala domácí hruškovou přesnídávku, jsem to jedla pořád a teď už to nemůžu ani vidět :D

4 Casey Casey | Web | 18. září 2015 v 10:17 | Reagovat

Děkuju..a máš asi pravdu. Na druhou stranu mě třeba i zajímá, jak ostatní blogerky žijou, jak tráví čas..a tak. To určitě natrénuješ..je to o tom vydržet a nevykašlat se na to (jako já vloni). Se špenátem jsem kuskuse ještě neměla, ale to bych si celkem dala...zní to jako dobrý tip na obědy do krabičky. Se semínky ho mívám většinou "na sladko", tedy s holandským kakaem. Je to mňamka :D Tak v tom případě do té challenge půjdu a zkusím se nad nějakými klady mé maličkosti zamyslet a někdy v týdnu to hodím na blog :)
Anoo, jablíčka♥ doma máme menší jablečný sad, takže míváme zásoby na celou zimu. Ale není to vždycky výhoda, mamka pak odmítá koupit jakékoliv jiné ovoce a člověk na konci zimy ta jablka už nemůže ani cítit :D Ale jablečné pyré miluju :3 úplně patří k tomu podzimnímu/zimnímu počasí. Hřebíček bych taky nedávala, hrozně ho nemám ráda :D

5 Lů | Web | 21. září 2015 v 7:16 | Reagovat

Páni, tak to je opět skvělý recept! :)
Mě by samotnou nic takového nenapadlo a přitom to zní jednoduše. A i ingredience mám všechny doma k dispozici. :)
Supr, zapisuji si to a určitě vyzkouším!
A ta fotka se ti povedla, mně se moc líbí. :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama