Rajčatová omáčka na těstoviny

15. února 2016 v 17:39 | Lucienne |  Eat/Food
Milovníky špaget najdeme všude. Je to oblíbený pokrm dospělých i dětí. Existuje nespočet omáček a receptů, jak takové špagety připravit. Přináším výbornou verzi velmi jednoduché rajčatové omáčky, kterou miluji jak já, tak můj přítel.

Budeme potřebovat:
1. Rajčátka - je jedno, jestli cherry, nebo normální.
2. Cuketa - přidáváme jen pokud chceme recept obzvláštnit. Omáčka bude moc dobrá i bez ní.
3. Zeleninový vývar - já používám kostku.
4. Bazalka - dávám sušenou, ale čerstvá by také určitě byla výborná.
5. Pár kapek sójové omáčky
6. Nějaké sladidlo
7. Olivový olej
8. Dva stroužky česneku

Postup receptu:
Česnek si nakrájíme na malé kousky a hodíme ho na rozpálený olivový olej.
Mezitím si nakrájíme rajčátka a cuketu. Až bude česnek trochu nahnědlý, vyndáme ho a na stejný olej přidáme rajčata s cuketou. Zeleninu podlijeme trouchou vývaru a necháme dusit. Po pár minutách (až bude zelenina měkká) přidáme bazalku - asi dvě lžičky. Můžete se stát, že nám omáčka moc zhoustne, takže můžeme ještě přilít vývar. Omáčku ochutnáme, podle kyselosti rajčat dosladíme a přidáme malinko sójové omáčky. Podáváme s těstovinami, nejlépe špagetami. Dobrou chuť! :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama